Bălți 1 (str. Bulgară) | Pune umărul

Bălți 1 (str. Bulgară)

Balti

Orașul Bălți, Municipiul Bălți

97 930 locuitori

Grupul de inițiativă BĂLȚI PUNE UMĂRUL este format din locatarii a două blocuri vecine, care au decis să se unească pentru a rezolva mai multe probleme care îi afectează. Pentru început a fost abordată problema lipsei locurilor de parcare a automobilelor locatarilor. Strada din fața celor două blocurilor este pietonală, de tranzit spre alte blocuri cât și spre grădinița de vis-a-vis. Deoarece locatarii nu dispun de locuri de parcare pentru automobilele proprii, aceștia sunt nevoiți să le parcheze în fața blocului. Deasemenea, în curtea acestor blocuri sunt parcate multe taxiuri și mașini a căror proprietari vizitează orașul. Din această cauză, serviciile specializate ca ambulanța, pompierii sau poliția nu au acces în curtea blocurilor, iar locatarilor le este greu să se deplaseze.

Pentru a soluționa problema, grupul de inițiativă a înaintat mai multe petiții pe numele primarului și a solicitat acordul autorităților locale de a pava terenul aferent blocului, ca să fie posibilă parcarea automobilelor. Activiștii a avut o  o întrevedere cu vice-primarul și acesta i-a informat că nu este posibilă amenajarea unei parcări pe acest teritoriu, dar a sugerat grupului să se adreseze către ÎM “Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi Bălți” pentru a cere amenajarea acestui teritoriului.

Grupul de inițiativă a scris o petiție și către Întreprinderea Municipală Gospodăria Locativ Comunală Bălți, în care au cerut reparația temeliei blocului de pe strada Bulgară 61. Aceasta era avariată, iar în timpul ploilor subsolul casei era inundat. În urma sesizării grupului, Întreprinderea Municipală a efectuat lucrări de reparație a temeliei.

Problemele la care s-a lucrat:

  • Lipsa locurilor de parcare în curtea blocurilor de locuit de pe str. Bulgară
  • Starea avariată a temeliei blocului locativ de pe str. Bulgară 61

Rezultatele obținute: 

  • Repararea temeliei blocului locativ de pe strada Bulgară 61
  • Instalarea indicatorelor rutiere „Circulația interzisă” și „Cedează trecerea”, la intrarea și ieșirea din curtea blocurilor de pe str. Bulgară

Problema abordată la moment: 

La moment în localitate activează un alt grup PUNE UMĂRUL.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Email: puneumarul@gmail.com
Telefon: +tel: 0 (60) 599921