Cahul | Pune umărul

Cahul

Iulie 2015 primăria Cahul coboară bordurile prea înalte la trecerile de pietoni

Orașul Cahul, Raionul Cahul

30 018 locuitori

Grupul de iniţiativă CAHUL PUNE UMĂRUL şi-a început activitatea în mai 2015, înainte de alegerile locale generale. Câţiva părinţi care erau deranjați de bordurile prea înalte la trecerile de pietoni, care îngreunau deplasarea lor cu copii mici, au colectat semnături de la 593 de persone care se confruntau cu aceeaşi problemă. La scurt timp după validarea alegerilor, noul primar a început coborârea bordurilor în regiunea centrală a oraşului Cahul.

Grupul de inițiativă a decis să nu se oprească aici și a început din nou discuțiile cu locuitorii orașului. Au vorbit cu 729 de oameni și au aflat că 519  dintre ei sunt afectați de prezența câinilor vagabonzi pe străzile oraşului Cahul. Majoritatea oamenilor cu care au vorbit membrii grupului sunt părinţi care au copii mici. Pentru a găsi soluţii ale acestei probleme grupul de iniţiativă au făcut o întreagă investigaţie, cercetând legislaţia şi autorităţile responsabile de rezolvarea acestei probleme,  practici locale şi internaţionale de rezolvare a acestei probleme. Grupul a identificat că legislaţia naţională nu reglementează deţinerea câinilor şi nici nu vine cu o viziune de gestionare a numărului de câini fără stăpîn.  Singura autoritate care trebuie să caute soluţii sunt autorităţile locale. Membrii grupului de initiativă împreună cu reprezentanţii Direcţiei Raionale pentru Siguranţa Alimentară Cahul au ajutat primăria Cahul la elaborarea regulamentului de întreţinere a câinilor în oraşul Cahul. Acest regulament este o încercare de gestionere a numărul de caini din oraşul Cahul. La moment acest regulament a fost transmis spre aprobare către Consiliul Orăşănesc Cahul.

Rezultatele obținute: Coborârea bordurilor de pe străzile centrale din orașul Cahul

Problema abordată la moment: Numărul mare al cainilor fără stăpîn pe străzile or. Cahul

Membrii grupului de inițiativă: Lebedev Alexandru, Vera Chirilă, Mihai Sergiu, Mihai Cristina, Rita Costandachi, Gîrneţ Zina, Alina Burlacu, Alexandra Pana.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Oleg Ivancioglo
tel: 0 (60) 599921
email: olegivancioglo@gmail.com