Ciobalaccia | Pune umărul

Ciobalaccia

Ciobalaccia

Comuna Ciobalaccia, Raionul Cantemir

3017 locuitori

Grupul de iniţiativă CIOBALACCIA PUNE UMĂRUL şi-a început activitatea în mai 2013. Prima problemă abordată de grup a fost starea proastă a podului pietonal de lângă liceu care punea în pericol viața copiilor care îl traversau zilnic în drum spre liceu și înapoi în drum spre casă.

Membrii grupului au organizat o întâlnire cu primarul chiar lângă acel pod și au obţinut promisiunea că primarul va căuta soluţii pentru înlocuirea acestui pod. Astfel, până la 1 septembrie 2013, podul pietonal a fost înlocuit cu altul mult mai sigur.

Locatarii străzilor din apropiere au contribuit financiar pentru ca și trotuarul care unea podul de școală să fie reparat. Primăria comunei Ciobalaccia s-a arătat deschisă și la această inițiativă și a contribuit și ea cu o sumă de bani pentru repararea trotuarului.

La moment grupul de iniţiativă lucrează la soluţionărea problemei părinţilor cu copii în clasele primare. Între orele curriculare şi exerciţiile la grupă copiii din clasele primare au o oră liberă în care fac gălăgie şi strică mobilierul şcolii. Părinţii împreună cu administraţia şcolii au decis să schimbe acest fapt. Amenajarea unui spaţiu special pentru copiii din clasele primare unde ei vor petrece ora între lecţii şi ocupaţiile de grupă, este o soluţie perfectă pentru problema dată. Grupul de iniţiativă planifică să afle care sunt costurile amenajării unui asemenea spaţiu şi cine se va face responsabil pentru acoperirea cheltuielelor.

 

 

Rezultatele obținute: Reparația podului pietenal din apropierea liceului
Reparația trotuarului de la pod pînă la liceu

Problema abordată la moment: Lipsa unui spaţiu în care copii claselor primare să-şi petrecă timpul între ore şi exerciuţiul de grupă

Membrii grupului de inițiativă: Mevşa Viorica, Talasimova Anna, Novacov Tatiana, Neagu Zinaida, Gurgurova Inga, Bahov Maria, Ichim Parascovia, Vicol Maria, Angheluţă Larisa, Tuzlucova Nadejda.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Oleg Ivancioglo
tel: 0 (60) 599921
email: olegivancioglo@gmail.com