Cremenciug | Pune umărul

Cremenciug

Cremenciug

Satul Cremenciug, Raionul Soroca

890 locuitori

În primăvara anului 2013, un grup de mame tinere din satul Cremenciug pentru prima dată au invitat primarul la o discuție despre condiţiile de odihnă a copiilor din localitate. Pe parcursul a 3 luni, au organizat diferite activităţi: discuţii din uşă în uşă, şedinţe de lucru la centrul comunitar şi la primărie, iarmaroc caritabil în centrul satului. Rezultatul nu s-a lăsat mult aşteptat: primăria a procurat şi instalat 4 elemente de joc pe terenul de joacă pentru copii. Locuitorii satului au susţinut iniţiativa grupului şi, cu suportul partenerilor şi al comunităţii, pe teren au fost instalate scaune şi urne.

Grupul de inițiativă este activ și astăzi, el continuă să discute cu autoritățile locale și să lucreze asupra rezolvării problemelor care îi deranjează pe locuitori.

Rezultatele obținute:

Amenajarea unui teren de joacă pentru copii în centrul satului

Reparația tavanului și shimbarea geamurilor la grădinița de copii

Crearea cluburilor pe interese în cadrul Centrului de Resurse pentru Tineri Cremenciug

Instalarea iluminării stradale în partea de sus a satului

Problema abordată la moment:  Lipsa iluminării stradale în partea de jos a satului

Membrii grupului: Beila Maria, Ţarălungă Aliona, Gîtea Ina, Martîniuc Diana, Rudac Alla, Cibotari Valentina, Pistrui Adriana, Samoila Olesea, Martiniuc Irina, Vataman Valentina, Chetrosean Ana, Vataman Nelea, Dicuneţ Aliona.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Email: puneumarul@gmail.com
Telefon: +tel: 0 (60) 599921