Durlești | Pune umărul

Durlești

Grupul din Durlesti

Orașul Durlești, Municipiul Chișinău

15 395 locuitori

Grupul de inițiativă DURLEȘTI PUNE UMĂRUL și-a început activitatea în septembrie 2015, când un grup de locuitori din sectorul Testemițeanu, considerat sector de vile, s-au unit pentru a-și cere dreptul la viză de reședință. Ei au scris o petiție primarului, prin care au cerut informații despre acțiunile întreprinse de primărie pentru a soluționa problema lor și au avut o întâlnire cu doamna primar.

Membrii grupului au aflat că în 2011, primăria orașului Durlești a dat în judecată Consiliul Municipal care nu accepta modificările la hotar ce vizau inclusiv sectorul Testemițeanu. Chiar dacă orașul Durlești a câștigat acest proces, modificările cerute nu au fost incluse în toate sistemele de referință. Doamna primar a promis grupului că va trimite un demers la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicaților și la Secția de Pașapoarte prin care va cere introducerea modificărilor în sistem. În martie 2016, acest demers a fost depus la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Secția de Pașapoarte.

Pe tot parcursul activității lor, membrii grupului de inițiativă au discutat cu oamenii din sector, au colectat semnături pentru petiții și au distribuit pliante prin care i-au informat despre pașii întreprinși. La moment, grupul așteaptă răspuns de la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicaților.

Problemele la care s-a lucrat:

  • Lipsa vizei de reședință a aproximativ 300 locuitori din sectorul Testemițeanu

Problemele abordate la moment:

La moment în localitate nu activează nici un grup Pune UMĂRUL.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Email: puneumarul@gmail.com
Telefon: +373 60 59 99 25