Fălești | Pune umărul

Fălești

Falesti

Orașul Fălești

12 074 locuitori

Locuitorii cartierului din preajma fabricii de zahăr din orașul Fălești se confruntă de mult timp cu problema drumului deteriorat de pe strada Sărata Veche. Aceștia au decis să creeze în noiembrie 2015 un grup de inițiativă și să depună eforturi comune pentru a soluționa această problemă. Activiștii s-au întâlnit cu primarul orașului Fălești și au înaintat petiții și scrisori consiliului local, primarului și liderilor politici care au făcut promisiuni înainte de alegeri, prin care cer soluții pentru problema care îi afectează. Pe parcursul anilor 2015-2017, membrii grupului au adresat șase petiții către primarul de Fălești, primarul de Sărata Veche, Consiliul Raional Fălești și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în care
au solicitat reparația străzii Sărata Veche. În luna aprilie 2017 au primit răspuns de la Consiliul Raional Fălești, prin care au fost informaţi că deja sunt alocaţi 4,5 mln de lei pentru executarea lucrărilor de reparaţie capitală a drumului de acces spre satul Sărata Veche, inclusiv și sectorul de drum de 200 m. În prezent membrii grupului monitorizează promisiunile autorităţilor şi solicită informaţii despre actiunile realizate şi etapa desfăşurării lucrărilor de reparaţie a drumului.

Problema abordată la moment: Reparația drumului de pe strada Sărata Veche.

Membrii grupului de inițiativă: Dumbravă Petru, Caras Galina, Rotari Vasile, Rotari Nadejda, Boboc Grigore, Fosa Vladimir, Muru Valentina, Vidmidi Ludmila,  Panicova Tatiana, Buga Ludmila, Vozniuc Maria.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Email: puneumarul@gmail.com
Telefon: +373 60 59 99 25