Pelivan | Pune umărul

Pelivan

Pelivan, Orhei

3.257 locuitori

Grupul PELIVAN PUNE UMARUL a început activitatea în anul 2021 și  în urma chestionării locuitorilor, au fost identificate două probleme de bază cu care aceștia se confruntă – lipsa spațiului în cimitirul din localitate și nesiguranța pietonilor la traversarea străzii magistrale ce trece prin localitate. Grupul a solicitat autorităților locale, IGP și ASD sprijin în rezolvarea acestor probleme. În urma acestei solicitări, în colaborare cu autoritățile publice locale, s-au instalat indicatoare rutiere de reducere a vitezei de circulație a automobilelor la intrarea în localitate, viteza maximă admisibilă fiind de 50 km/h. Aceasta a fost un prim pas important pentru creșterea siguranței pietonilor.

Grupul continuă să lucreze împreună cu autoritățile pentru a găsi o soluție la problema lipsei spațiului în cimitirul din localitate. În acest sens, au început negocieri cu APL pentru a identifica terenul necesar extinderii cimitirului. Grupul a reușit să obțină sprijinul unor locuitori din zonă care ar fi gata să pună la dispoziție terenurile lor pentru acest scop. Împreună cu autoritățile locale și cu sprijinul comunității, grupul este hotărât să găsească o soluție durabilă și eficientă la această problemă.

Problema abordată la moment:

  • lipsa spațiului în cimitirul din localitate;
  • nesiguranța pietonilor la traversarea străzii magistrale ce trece prin localitate.

Rezultatele obținute: 

  • s-au instalat indicatoare rutiere de reducere a vitezei de circulație a automobilelor la intrarea în localitate, viteza maximă admisibilă fiind de 50 km/h.

Membrii grupului de iniţiativă:  Botnarenco Maria, Botnarenco Nadejda, Tincu Cristina. Neculaev Larisa.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Ghidiu Nicolae

tel: 0 (60) 001481;

email: nghidiu@ndi.org