Rîșcani | Pune umărul

Rîșcani

Riscani

Orașul Rîșcani, Raionul Rîșcani

9259 locuitori

Grupul de inițiativă RÎȘCANI PUNE UMĂRUL și-a început activitatea în luna octombrie 2015, atunci când un grup de persoane active de pe str. B. Glavan s-a arătat interesat de rezolvarea problemelor din sectorul lor.
Aceștia au discutat cu vecinii lor și au aflat că mai mulți locuitori sunt deranjați de lipsa iluminării stradale pe porțiunea de str. B. Glavan în fața bl.3-5 și lipsa unei platforme pentru colectarea gunoiului de lângă aceste blocuri. Grupul format din 5 persoane este susținut de către toți locuitorii din aceste trei blocuri. Activiștii au înaintat primarului două petiții referitor la aceste probleme, după care liderii grupului au avut o discuție cu primarul. În cadrul discuției, primarul le-a promis amenajarea platformei pentru colectarea gunoiului, procurarea plafoanelor și becurilor, achitarea energiei electrice, lucrările de montaj și conectare la sistemul energetic orășenesc. În schimb, cetățenii vor trebui să cumpere cablul electric. Membrii grupului au discutat cu cetățenii și au colectat resursele necesare pentru procurarea cablului. Astfel, strada a fost iluminată şi cetăţenii se bucură de condiţii de trai îmbunătăţite.

Un alt grup de iniţiativă a fost creat pe strada Independenţei, unde în curte blocului nr. 13 nu este restricționată circulaţia automobilelor. Acest fapt pune în pericol siguranţa locatarilor. Grupul de iniţiativă deja a întreţinul câteva discuţii cu primarul oraşului şi a primit promisiunea că primăria se va ocupa de această problemă. La moment grupul monitorizează îndeplinirea promisiunii primarului.

Probleme abordate: Construcția unei platforme pentru colectarea gunoiului în preajma blocurilor 3-5

Rezultate obţinute: Iluminarea străzii Boris Glavan


Problemele abordate la moment
: Circulaţia nerestricţionată a transportului în curtea blocului

Membrii grupului: Burac Olga, Taravcova Evghenia, Dvoiţeva Maria, Şestacov Vladimir, Atamaniuc Polina, Caraman Eugenia, Duda Ludmila,  Duda Aliona, Crivoi Lidia, Mîță Alina, Gheorghiță Oxana.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Email: puneumarul@gmail.com
Telefon: +373 60 59 99 25