Sadîc | Pune umărul

Sadîc

Sadic

Satul Sadîc, Raionul Cahul

Grupul de iniţiativă SADÎC PUNE UMĂRUL și- a început activitatea în martie 2014. Un grup de tineri din localitate și-au unit eforturile pentru a soluționa una din problemele cele mai importante– prea puţine oportunităţi de petrecere a timpului liber.

Grupul a identificat un teren din centrul localităţii pe care ar putea fi amenajat un teren de mini fotbal cu acoperire artificială. Au cerut de la consiliul local să voteze o decizie prin care permit construcţia terenului de minifotbal.

Grupul s-a întâlnit cu reprezentanţii federaţiei de fotbal din Moldova și a obţinut promisiunea lor de a-i ajuta la construcţia terenului prin oferirea gardului din jurul terenului, porţilor şi a covorului artificial. Condiţia federaţiei de fotbal a fost ca autorităţile locale împreună cu comunitatea să construiască drenajul terenului.

Grupul de iniţiativă a înregistrat mai multe petiţii la primărie şi consiliul raional, însă autorităţile locale au spus că în prezent nu dispun de mijloace financiare pentru construcţia drenajului. La moment, grupul continuă să caute soluţii pentru construcţia drenajului.

Problemele la care s-a lucrat:

  • Lipsa unui teren de mini-fotbal în localitate

Problemele abordate la moment:

La moment în localitate nu activează nici un grup Pune UMĂRUL.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Oleg Ivancioglo, tel: 0 (60) 599921, email: olegivancioglo@gmail.com