Ungheni | Pune umărul

Ungheni

Ungheni

Orașul Ungheni, Raionul Ungheni

30 804 locuitori

În septembrie 2015, un grup de locatari ai blocului de pe strada Hasdeu 15 s-au unit în grupul de inițiativă UNGHENI PUNE UMĂRUL pentru a soluționa problema trotuarelor deteriorate din fața blocului. Grupul a înaintat o petiție pe numele primarului prin intermediul căreia au solicitat repararea trotuarelor. Deasemenea, grupul de inițiativă a  fost în audiență la primar care a promis grupului că pe parcursul anului 2016 vor fi reparate totuarele. Primarul a mai menționat că  inițial va fi verificată strarea rețelelor de comunicații, va fi instalat iluminat de trotuar, apoi vor fi reparate trotuarele, dar acest lucru nu a mai avut loc.

În continuare, grupul a identificat o altă problemă în apropierea străzii Hasdeu, mai exact este vorba despre gardul deteriorat al liceului. Membrii grupului au adresat o petiție administrației liceului solicitând informații referitor la reparația gardului și au primit răspuns că urmează să obțină un grant în care vor include și reparația gardului liceului.

Un alt grup de inițiativă din Ungheni a identificat o problemă comunitară. Grădinița pentru copii „Andrieș” avea nevoie de trotuare pe teritoriul său și membrii grupului au solicitat acest lucru de la autorități. În scurt timp, după înregistrarea petiției la autoritățile responsabile, lucrările de reparație au început, iar acum grădinița are trotuare noi. Acum grupul de inițiativă UNGHENI PUNE UMĂRUL de la Grădinița „Andrieș” urmează să identifice următoarele probleme și să găsească soluții pentru ele.

În luna martie 2017 s-a format un alt grup de inițiativă, UNGHENI PUNE UMĂRUL de pe str. Aurel David, care și-au unit forțele pentru rezolvarea problemei prioritare a locuitorilor – starea proastă a drumului. În urma discuțiilor cu locuitorii străzii, membrii grupului au colectat semnături și au înregistrat o petiție la primăria orașului Ungheni, în care au solicitat informații referitoare la această problemă, însă până acum nu au primit nici un răspuns. Grupul urmează să scrie repetat autorităților locale și va insista să primească un răspuns.

Problemele la care s-a lucrat:

  • Lipsa trotuarelor pe teritoriul grădiniței de copii „Andrieș”
  • Lipsa trotuarelor pe str. Hasdeu
  • Gardul defectat al liceului „Alexandr Pușkin”
  • Starea proastă a drumului pe str. Aurel David

Rezultatele obținute:

  • Reparația trotuarelor de pe teritoriul grădiniței de copii „Andrieș”

Problema abordată la moment:

  • Starea proastă a drumului de pe str. Aurel David

Membrii grupului: Natalia Vrabie, Elena Cerempei, Anatol Cerempei, Valentina Caldare, Bulancea Ana

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Email: puneumarul@gmail.com
Telefon: +373 60 59 99 25