Alexanderfeld | Pune umărul

Alexanderfeld

 

Satul Alexanderfeld, raionul Cahul

1344 locuitori

Grupul ALEXANDERFELD PUNE UMĂRUL a fost format în martie 2017. Membrii grupului de iniţiativă au discutat cu 82 de persoane şi au aflat că cea mai gravă problemă este lipsa unui teren de joacă pentru copii. Pentru a soluţiona această problemă grupul de iniţiativă a identificat locul şi costurile amenajării terenului, au colectat 58 692 de lei, iar în iunie 2017 terenul de joacă „Licurici” a fost deschis pentru toată comunitatea.

Pentru amenajarea terenului de joacă pentru copii au fost colectaţi 58 692 lei şi în iunie 2017 terenul de joacă ,,Licurici” a fost deschis pentru utilizare.

În septembrie același an, au chestionat 273 de locuitori ai satului și au identificat cea mai importantă problemă – lipsa unui parc amenajat în centrul satului. Ulterior membrii grupului au solicitat ajutor de la primărie, Fondul pentru Tineri Cahul, agenți economici, dar și de la locuitori ai satului. Pentru că amenajarea unui parc este prea costistitoare, aceștia au amenajat o parte din el, numit Scuarul Tinerilor. Pentru acesta au fost cheltuiți 46 024 de lei, iar lucrările propriu-zise au fost făcute de membrii comunității.

În continuare grupul va organiza deschiderea oficială printr-un eveniment public și vor comunica cu membrii comunității despre pașii întreprinși.

Problemele la care s-a lucrat:

  • Lipsa unui teren de joacă pentru copii în localitate
  • Lipsa unui parc amanajat în centrul localității

Rezultatele obținute: 

  • Amenajarea terenului de joacă pentru copii ,, Licurici”
  • Amenajarea Scuarului Tineretului din parcul central al satului

Membrii grupului de iniţiativă: Granici Nadejda, Hornet Larisa, Mocau Natalia, Raileanu Valentina.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Oleg Ivancioglo
tel: 0 (60) 599921 ;
email: olegivancioglo@gmail.com