Campaniile de încurajare a participării la alegeri | Pune umărul

Campaniile de încurajare a participării la alegeri

CAMPANIILE DE ÎNCURAJARE A PARTICIPĂRII LA ALEGERI

Grupurile de inițiativă PUNE UMĂRUL au încurajat cetățenii să participe la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 și la alegerile locale generale din 14 iunie 2015. Ei au organizat mai multe evenimente de vizibilitate, discuții și dezbateri publice, pentru a încuraja comunicarea între candidați și cetățeni. Scopul campaniei a fost sporirea numărului de oameni care votează conștient, indiferent de preferințele lor politice.

Înainte de alegerile locale generale din 2015, activiștii grupurilor de inițiativă au făcut chestionare în localitățile lor pentru a identifica problemele prioritare ale locuitorilor. După ce au analizat chestionarele, membrii grupurilor au trimis scrisori tuturor candidaților la funcția de primar prin care i-am informat despe principalele problemele numite de locuitori. De asemenea, ei au întrebat candidații ce vor face pentru a soluționa aceste probleme dacă vor deveni primar. Răspunsurile primite de la candidați au fost publicate într-un pliant și distribuite locuitorilor.

*Activiștii PUNE UMĂRUL nu au susținut și nu au făcut campanie pentru niciun partid politic.

Gotesti-mai-2015-1-1
Dezbatere publică la Gotești organizată în cadrul campaniei de încurajare a participării la alegerile generale locale / mai 2015

Puteți vedea mai multe poze de la campaniile din 2014 aici și din 2015 aici.