Chișinău (str. Dinu Lipatti) | Pune umărul

Chișinău (str. Dinu Lipatti)

Grupul Dinu Lipatti

Strada Dinu Lipatti, Chișinău

70 locuitori

Grupul de inițiativă DINU LIPATTI PUNE UMĂRUL și-a început activitatea în ianuarie 2015, când au decis să-și unească forțele pentru a conecta strada lor la sistemul municipal de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare.

Pentru început, grupul a scris câteva petiții către pretura sectorului Botanica, apoi către Primăria Generală a Municipiului Chișinău, dar răspunsurile primite erau vagi și nu ofereau informație despre problemă.

Pentru a se informa despre cum are loc procesul de distribuire a banilor pentru problemele orașului, grupul s-a întâlnit cu Grigore Rotaru, directorul adjunct al Direcției Construcții Capitale a Municipiului și a aflat că rezultatul depinde numai de insistența grupului de inițiativă.

De aceea, în campania electorală locală, grupul de inițiativă a trimis scrisori tuturor candidaților la postul de primar al orașului. Au primit răspunsuri doar de la doi candidați. În iulie 2015, grupul a mai trimis o petiție la Primărie și a primit un răspuns încurajator de la Direcția Construcții Capitale, care a promis să planifice un buget pentru proiectarea lucrărilor în 2016.

În septembrie 2015, grupul a avut o discuție cu un consilier local, care a promis că va pune în discuție problema străzii Dinu Lipatti când va fi discutată aprobarea bugetului pentru 2016.

În ianuarie 2016, grupul de inițiativă a aflat că bugetul pentru proiectarea lucrărilor a fost tăiat pentru că nu sunt bani în bugetul municipal.

La moment, grupul intenționează să organizeze întâlniri cu Primarul General al Municipiului, Dorin Chirtoacă și cu pretorul sectorului Botanica, Vladimir Gurițenco.

Problema abordată la moment: Lipsa sistemulul de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare

Membrii grupului: Oleg Polișciuc, Ion Vacarciuc, Dumitru Chetraru, Victor Lupu, Ștefan Rezanu, Oxana Blăniță, Maria Paladi.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Email: puneumarul@gmail.com
Telefon: +tel: 0 (60) 599921