Colibași | Pune umărul

Colibași

colibasi Intilnire co Primarul

Satul Colibaşi, Raionul Cahul

6 021 locuitori

Grupul de iniţiativă COLIBAȘI PUNE UMĂRUL și-a început activitatea în martie 2013. Din discuţiile cu locuitorii, ei au identificat mai multe probleme din comunitate, însă una din cele mai des menționate a fost problema transportului în interiorul localităţii. Deoarece Colibaşi este o localitate cu aproximativ 7 mii locuitori și fiind o localitate întinsă ca şi suprafaţă, o parte din elevi sunt nevoiţi să meargă până la 3 km zilnic pentru a ajunge la şcoală. În acelaşi timp şi altor categorii de persoane care nu dispun de maşini personale le este complicat să ajungă la piaţă, primărie sau la rude.

Grupul de iniţiativă a făcut un sondaj în comunitate care a confirmat că această problemă este simţită de mulţi locuitori. Mai mult ca atât, sondajul a arătat că membrii comunităţii sunt gata să plătească pentru acest serviciu.

Grupul de iniţiativă a avut mai multe întâlniri cu primarul şi consilierii la care au obţinut promisiunea autorităţilor locale de a căuta soluţii la această problemă. Una din soluţii propuse a fost organizarea unui serviciu de transport public care va fi oferit de un transportator privat, iar consiliul local a votat regulamentul transportului public urban din Colibaşi. Deşi această soluţie nu a fost aplicată până la capăt, în prezent cel puţin pentru elevi a fost soluţionată problema cu ajutorul unui microbuz oferit de guvernul Român liceului din localitate.

Problemele la care s-a lucrat:

  • Lipsa transportului public intern în localitate

Rezultatele obținute:

  • Consiliul local a votat regulamentul transportului public urban din Colibaşi.

Problemele abordate la moment:

La moment în localitate nu activează nici un grup Pune UMĂRUL.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Oleg Ivancioglo, tel: 0 (60) 599921, email: olegivancioglo@gmail.com