Gotești | Pune umărul

Gotești

Gotesti

Satul Goteşti, Raionul Cantemir

4 088 locuitori

Grupul de iniţiativă GOTEȘTI PUNE UMĂRUL și-a început activitatea în martie 2013.

Membrii grupului de inițiativă au aflat, în urma discuțiilor cu locuitorii, că cea mai stringentă problemă este că toaleta din interiorul liceului nu funcționa și elevii erau nevoiți să meargă la toaleta din curte.

Liderul grupului de inițiativă a prezentat rezultatele discuțiilor cu locuitorii și efectele problemei Preşedintelui raionului Cantemir, care a venit în vizită la liceu. Preşedintele raionului a promis că va căuta resurse financiare pentru a rezolva această problemă și până la 1 septembrie 2013 consiliul raional Cantemir a votat o decizie prin care au fost alocate resurse financiare pentru construcția unei toalete în interiorul liceului.

O altă problemă identificată de către grup a fost necesitatea amenajării unui teren de joacă şi odihnă în partea de sud a satului. Grupul a obţinut o decizie a consiliului local Goteşti prin care pe terenul identificat de grup a fost permisă amenajarea locului de joacă pentru copii. Pentru amenajarea terenului o parte din locatarii de sud ai satului au contribuit financiar, iar grupul a obţinut o donaţie din partea unui partid politic. Astăzi aici se pot odihni atât copiii cât și părinții acestora.

La moment, grupul lucrează asupra altor două probleme identificate în urma discuției cu 500 locuitori, și anume lipsa iluminării stradale și drumul stricat.

Rezultatele obținute:

Reparația toaletei din liceu

Amenajarea unui teren de joacă pentru copii în partea de sud a satului

Problemele abordată la moment:

Lipsa iluminării stradale

Drumul stricat

Membrii grupului de inițiativă: Bibic Elena, Cherpec Nadejda, Jurcăneanu Maria, Chiriac Olesea, Voina Liubovi, Stoilov Valentina, Buruianu Liudmila, Chise Dmitrii, Telpiz Dmitrii.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Oleg Ivancioglo
tel: 0 (60) 599921
email: olegivancioglo@gmail.com