Nisporeni | Pune umărul

Nisporeni

Nisporeni, Raionul Nisporeni

10.063 locuitori

Grupul de inițiativă NISPORENI PUNE UMĂRUL  este format din locuitorii cartierului „Ceriomușki” (str. Alexandru cel Bun) unde s-a identificat problema prioritară, starea proastă a drumului în curte. În urma discuțiilor cu peste 70 de locuitori ai blocurilor, membrii grupului au abordat problema prioritară a respondenților ce îi deranjează de mai mulți ani. Drumul din curte fiind într-o stare deplorabilă, locuitorii din apropiere respiră praf în urma circulației frecvente de mașini, iar pe timp ploios nu există nici o intrare în curte lipsită de noroi.

Prin urmare, grupul a adresat o petiție primarului în care au solicitat informație despre planurile existente pentru repararea drumul din curte. Ca răspuns, grupul a primit schița proiectului de amenajare a curții, în care era inclusă și reparația drumului. Mai târziu, schița fost consultată cu locuitorii cartierului, la adunarea organizată de grup cu participarea primarului orașului Nisporeni. Această întâlnire a adunat peste 40 de locuitori ai cartierului și primarul orașului a răspuns la toate întrebările referitoare la amenajarea curții și reparația drumului. După spusele primarului, lucrările de reparație trebuiau să înceapă odată cu încălzirea vremii, însă până în luna mai nu a avut loc nici o acțiune în acest sens. Grupul a mai adresat o petiție primarului cu solicitarea de a discuta acest subiect la una din ședințele consiliului local Nisporeni. În scurt timp, primarul a contactat liderul grupului și a promis că drumul va fi reparat până în toamna anului 2017.

În luna iulie 2017, drumul din cartierul „Ceriomușki” a fost reparat, iar grupul și-a încheiat activitatea cu acest prilej.

Cu un an mai târziu, grupul și-a reluat activitatea atunci când oamenii din cartier au început să se plângă din ce în ce mai mult pe gunoiștea neamenajată din apropierea blocurilor.

Membrii grupului urmează să colecteze semnături pentru petiția referitoare la problemă.

Problemele la care s-a lucrat:

  • Starea proastă a drumului din curte

Rezultatele obținute:

  • Reparația drumului din curte

Problema abordată la moment:

  • Gunoiștea neamenajată din curte

Membrii grupului: Vitalie Danu, Maria Danu, Vlada Durbailova, Dorina Serețan, Veronica Lefter, Postu Constantin, Igor Josan, Nicolae Codreanu

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Email: puneumarul@gmail.com
Telefon: +373 60 59 99 25