Rețeaua Națională de Activiști Pune Umărul

Rețeaua Națională de Activiști PUNE UMĂRUL este un grup civic, neafiliat politic, format din activiști din mai multe localități ale țării, cu experiență de soluționare a problemelor locale. Grupul s-a format la începutul anului 2017 cu scopul de a identifica o problemă prioritară a cetățenilor Republicii Moldova și de a contribui la rezolvarea ei.

Pe parcursul lunilor februarie – mai 2017, membrii grupului civic au realizat un sondaj în 36 de localități din țară și au întrebat 1244 de persoane ce părere au despre apa potabilă. Peste 65% din aceștia au răspuns că nu sunt mulțumiți de calitatea apei potabile.

Astfel, RNA a lansat campania „Acționăm împreună pentru apă mai bună!” prin care vrea să aducă problema apei potabile pe agenda Guvernului Republicii Moldova.

În cadrul campaniei, activiștii își propun să colecteze semnături pentru petiția privind calitatea proastă a apei potabile din RM și să stabilească un dialog cu instituțiile responsabile pentru soluționarea problemei respective.

În urma colectării semnăturilor de la locuitorii din Chișinău, Bălți, Soroca, Schineni, Edineț, Fălești, Ungheni, Telenești, Hîncești, Cahul, Gotești, Cotihana, Crihana Veche, Ciobalaccia, Tartaul șiȚiganca, grupul va adresa petiția Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenției pentru Protecția Consumatorilor, în care va solicita informație cu privire la problema apei potabile, iar despre răspunsurile primite va informa cetățenii RM.

Doritorii pot semna petiția și online!

Petiția privind calitatea proastă a apei potabile din Republica Moldova
Petiția privind calitatea proastă a apei potabile din Republica Moldova