Ștefan Vodă | Pune umărul

Ștefan Vodă

Orașul: Ștefan Vodă

Raionul: Ștefan Vodă

7 779 locuitori

Grupul de iniţiativă ȘTEFAN VODĂ PUNE UMĂRUL şi-a început activitatea în octombrie 2021. Grupul este format din locuitori ai or.Ștefan Vodă care își doresc să participe la identificarea și soluționarea problemelor locale, ce îî deranjează, în colaborarea cu autoritățile responsabile.

În noiembrie 2021 grupul de inițiativă  a organizat un sondaj cu locuitorii orașului , pentru a afla care sânt problemele cele mai importante din perspectiva locuitorilor. Grupul a reușit să comunice față în față și online cu 229 locuitori. Cetățenii au relatat mai multe probleme membrilor grupului de inițiativă. Întrucât. cei mai mulți locuitori au menționat problemele ce țin de  calitatea apei,  animale maidaneze și gestionarea evacuării gunoiului, grupul a decis să abordeze aceste probleme.

Problema abordată la moment:

  • locuitorii orașului  nu sânt siguri de calitatea apei, pe care o consumă;
  • numărul în creștere a animalelor  maidaneze, pe străzile orașului ;
  • măsurile insuficiente în gestionarea evacuării gunoiulu mențin murdăria la platformele din centrul orașului și asigură contractarea doar a 40% din case individuale.

Rezultatele obținute:

  • Întâlnirea grupului de inițiativă cu primarul orașului Ștefan Vodă – Vladislav COCIU în scopul discutării problemelor abordate, a obstacolelor și a soluțiilor posibile;
  • Adresarea scrisoriii, din partea grupului, către deputata Ersilia QATRAWI , pentru inițierea unor discuții în soluționarea problemelor abordate.
  • Întâlnire cu deputata în Parlamentul RM Ersilia Qatrawi și identificarea, în comun, a soluțiilor pentru problema gestionării evacuării deșeurilor și a animalelor fără stăpân.

Membrii grupului de inițiativă: Olesea Badilă, Visileac Elena, Ixari Galina, Cașulschi Nicolae, Lazarev Stela,  Pînzari Zinaida,  Prutean Daniela, Spinei Inga, Cuclenco Inga.

Pentru informaţii adiţionale puteţi contacta organizatorul civic:

Email: puneumarul@gmail.com
Telefon: +373 60 59 99 25